عملکرد دستگاه یو پی اس بدین صورت است که در زمان وجود برق علاوه بر تنظیم نوسانات (افزايش و كاهش ولتاژ برق شهر) از دستگاه های حساس و مهم درمقابل شوک و نویزهای برق و دو فاز شدن حفاظت کرده و همزمان باتری های موجود خود را شارژ می نماید و در زمان قطع برق همزمانه برق را تولید و وارد مدار می کند و ازخاموش شدن یاحتی ریست شدن کامپیوتر یا هردستگاه حساس و مهم دیگرجلوگیری کرده و برای مدتها می توان از برق تولیدی آن استفاده کرد.
(بدون نیازبه روشن و خاموش کردن،سرویس ونگهداری،بو،سروصدا)
موارد استفاده دستگاه یوپی اس
شامل:سرور شبکه های کامپیوتری ،سانترال ،فکس ، دفاتر اسناد رسمی و بیمه ها ،خدمات امور مشترکین ،پلیس+10 ،نمایندگی خودرو ،دستگاه های حساس آزمایشگاهی و بیمارستانی(سونوگرافی،اکوقلب،اتوآنالیزر،سلکانتر،الایزا و...)،جواهرفروشی،آتلیه عکس،دوربین مداربسته،کرکره برقی،دزدگیر،روشنائی ساختمان های اداری و فروشگاه ها و رستوران ازجمله تجهیزاتی می باشدکه نیازمبرم به دستگاه یو پی اس دارند.
مشخصات دستگاه یو پی اس بتاصنعت
سنکرن با برق شهر و ژنراتور
قابلیت کاردائم آنلاین و مجهزبه ترانس ایزوله از برق شهر
مجهز به فیلتر حذف نویز از روی برق شهر
کنترل هوشمند حرارت داخل دستگاه با فن هوشمند
دارای سیستم کاملا هوشمند و دیجیتالی با نمایشگر LED و LCD
حفاظت درمقابل نوسانات برق ، فرکانس و رعد وبرق
حفاظت درمقابل دوفاز شدن برق ، اضافه بار و اتصال کوتاه درخروجی
حفاظت درمقابل شارژ و دشارژ بیش ازحد باطری و دارای شارژر قوی و مجزا
راهنمای نصب وراه اندازی واستفاده دستگاه یوپی اس گروه بتاصنعت
مصرف کننده گرامی !
ورود شما را به خانواده استفاده کنندگان محصولات گروه بتاصنعت گرامی می داریم و از حسن انتخاب شما متشکریم . این راهنما، با هدف آشنایی شما با روش درست نصب و استفاده از این دستگاه تهیه شده است و مطالعه دقیق آن را به منظور بهره برداری صحیح و جلوگیری از هرگونه مشکل الزامی میدانیم.
امکانات دستگاه :
نکات مهم قبل از استفاده از دستگاه :
اجزای پانل جلوی دستگاه :
الف) نمایشگر LCD
در سطر اول این نمایشگر، ولتاژ خروجی دستگاه و درصد توان مصرفی متصل شده به آن نشان داده می شود و در سطر دوم، متناوباً ولتاژ باتری ها و ولتاژ برق شهر و کلیه پیام ها و هشدارهای دستگاه نمایش داده می شود.
ب) نشانگرهاي LED
اين نشانگر ها كه در يك بلوك دياگرام قرار داده شده اند به خوبي وضعيت هاي مختلف کارکرد دستگاه را نشان ميدهند.
نشانگر LINE :
این LED سبز رنگ نشان دهنده وضعیت برق شهر است. جدول زیر خلاصه عملکرد این LED را نشان می دهد.
نشانگر S.B.S : ( اينورترهاي مجهز به SBS)
این LED سبز رنگ نشان دهنده وضعیت استاتيك سوييچ است و عملكردي مشابه LED برق شهر دارد و هر دو با هم روشن و خاموش مي شوند.
نشانگر INVERTER : روشن بودن اینLED نارنجی رنگ به معنی روشن بودن اینورتر و استفاده از انرژی باتری ها جهت ساختن ولتاژ خروجی می باشد.
نشانگر BATTERY : روشن بودن این LED نارنجی رنگ به معنی مناسب بودن ولتاژ باتری ها وچشمک زدن آن به معنی کم یا زیاد بودن ولتاژ باتری ها است.
نشانگر OUTPUT: روشن بودن این LED سبز رنگ به معنی وجود ولتاژ مناسب در خروجی دستگاه است.
1) چشمک زن: در خروجي اضافه بار داريم
2) خاموش: در خروجی ولتاژی نداریم
3) روشن: خروجي نرمال است
نصب و راه اندازی
1 ) محل نصب:
این دستگاه باید در محیطی سر بسته و عاری از گرد و غبار و رطوبت و روی سطحی هموار نصب گردد. حداقل دمای محل نصب صفر درجه و حداکثر آن 45 درجه و دمای مناسب 25 درجه توصيه ميشود. محیط نصب باید دارای تهویه مناسب بوده و نباید رطوبت زیادی داشته باشد و مقدار حداکثر رطوبت نباید بیش از 90 درصد باشد.
به دلیل قرار گرفتن فن در پشت دستگاه و برای بهتر خنک شدن آن، نباید فاصله پشت دستگاه از دیوار و یا هر مانع دیگر کمتر از 20 سانتی متر باشد.
2 ) فيوزها:
در پشت دستگاه یک فیوز مینیاتوری برای برق و یک یاچند فیوزمينياتوري(متناسب با توان دستگاه) برای باتری ها در نظر گرفته شده اند. در ابتدا بايد تمام اين فيوزها در حالت خاموش باشند.
3 ) اتصالات مربوط به باتری ها:
در پشت دستگاه دو سیم قرمز و مشکی (آبي) به ترتیب برای اتصال به قطب مثبت و منفی باتری ها در نظر گرفته شده است. با توجه به ولتاژ DC دستگاه، باتری ها را به تعداد لازم با هم سری کرده و مطابق شکل زیر به سیم های قرمز و مشکی(آبي) دستگاه وصل می کنید. توجه کنید که قبل از آن باید تمام فیوزهای مینیاتوری دستگاه خاموش بوده و دستگاه هم به برق وصل نشده باشد.
دقت كنيد که اتصالات باتری ها کاملاً محکم شده باشند و برای افزایش عمر باتری ها باید درجه حرارت نگهداری آنها حدود 25 درجه باشد، چون گرمای زیاد باعث کاهش عمر آنها می شود
4) روشن كردن دستگاه:
ابتدا فيوز (فیوزهای) مينياتوري مربوط به باتری درپشت دستگاه را در وضعيت روشن قرار دهيد. در اين زمان نمایشگر LCD جلوی دستگاه روشن شده و بعد از تست LCD و LED های پنل جلو و نمایش توان و ولتاژ DC مربوط به دستگاه، شروع به راه اندازی آن می کند نشانگرهاي باتري در ابتدا چشمك زن بوده و در صورت مناسب بودن ولتاژ باتري ها، نشانگر باطري به روشن تغيير وضعيت مي دهد.
کلید ON/OFF پشت دستگاه را در حالت روشن (ON) قرار دهید. این کلید، اینورتر دستگاه را در حالت آماده به کار قرار می دهد و اگر خاموش باشد، اینورتر روشن نخواهد شد. براي روشن كردن اينورتر، كليد RESET را فشار داده و نگه داريد تا وقتي كه روي صفحه LCD عبارت RESET نوشته شده واينورتر روشن شود. در اين زمان نشانگر اينورتر هم روشن مي شود.
5) وصل برق شهر :
دوشاخه برق دستگاه را به پريز برق شهر وصل كرده و فيوز مينياتوري برق پشت دستگاه را در وضعيت روشن قرار دهيد. با وصل شدن برق به دستگاه ، نشانگر مربوط به برق شهر (Line) به مدت چند ثانیه شروع به چشمک زدن مي كند و در صورت مناسب بودن ولتاژ برق شهر، اینورتر خاموش شده و برق شهر جایگزین آن میگردد. اکنون می توان مصرف کننده ها را به پریز های پشت دستگاه وصل کرد . توجه كنيد كه بارها ي موتوري مثل جارو برقي و كولر ويخچال نبايد به دستگاه وصل شوند. (مگر اينكه دستگاه به صورت سفارشي براي اين منظور خريداري شود.)
وضعیت های مختلف کارکرد دستگاه
1 ) وضعیت نرمال :
در اين حالت اينورتر خاموش است و برق شهر به خروجی دستگاه وصل شده است و مصرف کننده ها را تغذیه میکند. نشانگرهاي برق و شارژر و sbsو باتري و خروجي روشن و نشانگر اینورتر خاموش است.
2 ) وضعیت اضافه بار:
اگر باری بیش از بار مجاز به دستگاه وصل شود، دستگاه شروع به آلارم دادن کرده و نشانگر OUT PUT چشمک زن می شود. بعلاوه روی صفحه LCD عبارت Over load نوشته می شود و آلارم مربوط به اضافه بار به مدت 60 ثانیه(متناسب با مقدار بار) ادامه پیدا می کند و اگر دراین فاصله بار کم نشود اينورتر خاموش می شود و عبارت Inverter = off = o.l روی صفحه LCD نوشته می شود.
اگر خروجی دستگاه اتصال کوتاه شده باشد و یا بار مصرفی بسیار بالاتر از توان دستگاه باشد خروجی به یکباره خاموش می شود و عبارت Inverter = off = S.C روی صفحه LCD نوشته شود. برای راه اندازی مجدد باید اتصال کوتاه را بر طرف کرده و دکمه Reset را چند ثانیه نگه دارید تا اینورتر روشن شود. علاوه بر آن هر زمان که برق به خروجی دستگاه وصل شود ، تمام خطاهای دستگاه reset میشود.
3 ) وضعیت باتری:
در زمانی كه اینورتر روشن است، دستگاه از انرژی ذخیره شده باتری ها استفاده می کند. در این زمان ولتاژ و درصد انرژی باقی مانده باتری ها روی صفحه LCD نمایش داده می شود. اگر ولتاژ هرسلول باتری به کمتر از 5/10 ولت برسد، دستگاه شروع به دادن آلارم باتری ضعیف می کند و همزمان نشانگر Battery چشمک زن شده و عبارت Battery = low روی صفحه LCD نمایش داده می شود . هنگامی که ولتاژ هر باطری به 10 ولت می رسد، اینورتر خاموش شده و عبارت Battery = vlow روی صفحه LCD نمایش داده می شود و همزمان نمایشگر های led و lcd هم خاموش میشوند. برای روشن شدن مجدد دستگاه باید منتظر وصل مجدد برق شهر باشیم. در این صورت یو پی اس به طور اتوماتیک راه اندازی شده و شروع به شارژ باتری ها می کند و در خروجی هم بر شهر را داریم.